2020!

Beste tennisvrienden,

Allereerst wenst het bestuur u een gelukkig Nieuwjaar!

Vorig jaar kondigden we aan dat 2019 een cruciaal jaar ging worden.  Dit was het ook om verschillende redenen!

Eerst en vooral stonden we voor de kolossale taak om onze club weer financieel gezond te maken.  Een seizoen zoals 2017-2018, waar we in de diep rode cijfers eindigden, mocht zich niet meer herhalen.  We hebben besloten dit structureel aan te pakken.  Ten eerste hebben we onze uitgaven grondig in vraag gesteld. Door de meerwaarde van elke uitgave van 2017-2018 op te wegen tov het nut, hebben we veel bespaard en slim geïnvesteerd waar nodig.
Ten tweede hebben we de sponsoring gereanimeerd.  We vroegen mensen die de club een warm hart toedragen en/of hun bedrijf in de kijker wilden zetten om in te schrijven op ons sponsorpakket.  De liefde voor de club en de interesse in onze formule bleek groot, waardoor we een vliegende start namen.
Ook gaven we onze leden zonder bedrijf of commerciële interesse de kans om hun steentje bij te dragen, door te kiezen voor ons Gold lidmaatschap.   Door voor een all-in lidmaatschap te kiezen , kunnen ze de club steunen, worden ze gestimuleerd om deel te nemen aan de activiteiten en kregen ze toegang tot de legendarische eerste editie van de all-in sponsoravond (Goldnight).

Deze maatregelen hebben er toe geleid dat we 2018-2019 konden afsluiten in de groene cijfers, met zelfs nog ruimte voor een eerste investering.  Hier hebben we gekozen voor een investering in de toekomst van de club, de jeugd.  Vele (groot) ouders lieten ons weten niet tevreden te zijn met de staat en de locatie van ons speelplein.  Hierdoor hebben we gekozen voor de plaatsing van een nieuw speelplein dat aan alle moderne veiligheidsvereisten voldoet.  Ook hebben we besloten , omwille van veiligheid en zichtbaarheid , het speelplein te verplaatsen naar de voorkant van het terras.  Verder werden ook (kleinere) investeringen gedaan, o.a. het herstel van de verwarmingsketel.

Wij willen dan ook de sponsors/Gold leden & de overige leden bedanken.  Zonder jullie hulp was dit niet mogelijk geweest.  Wij hopen dan ook op hernieuwde steun in 2020 om verder te club kwalitatief te kunnen uitbouwen!

FICHE A FICHE B

Gelieve de verstuurde fiches A en B in te vullen zodat wij ons ledenbestand up to date kunnen houden! Nieuwe leden die nog nooit een aansluitingsnummer hadden betalen 140 euro lidgeld en krijgen 5 gratis groepslessen. Nieuwe leden ( van andere club) en ex leden betalen het eerste jaar ook 140 euro. Vanaf 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen betaalt u beter het familieabonnement.

De fiches A en B kunt u terugsturen of afgeven aan Wim Blontrock–    Zeger van Malestraat 9 – 8000 Brugge.

 • Voor de interclubspelers, vóór zondag 20 januari. Alle volwassenen ploegen bestaan uit 4 spelers. Heren met 6 spelers zijn afgeschaft. U hebt de keuze uit heren  H35,H45,D,D25 (zaterdag vanaf 13.45 h). Herenploegen starten zondagmorgen vanaf 9.15 h, H 25 en D 45 starten zondagnamiddag vanaf 13.45 h. DD 50, DH 60 en H70 spelen dinsdagnamiddag,  H 60 en D 55 op donderdagnamiddag . De H 65 en DG 50/60 reeksen worden op vrijdag georganiseerd . Nieuw is een reeks voor de jeugd. Meisjes  en Jongens U 17. Er is een reeks tot 10 en een reeks tot 30 punten. Deze ontmoetingen worden op zaterdag voormiddag georganiseerd. De interclub start op dinsdag 21/04

 

Wat kunnen wij aanbieden in 2020 ?

 

 • feestcomité dat diverse activiteiten zal organiseren.
 • Jeugd, enkel en dubbeltornooi.
 • Extra aandacht voor de recreanten van onze club door het organiseren van diverse activiteiten
  • kennismakingsdagen voor de nieuwe leden, ontmoetingsavonden.
  • damesnamiddagen op dinsdag
  • dubbelavonden en opvangavonden nieuwe leden.
  • een aangepast trainingsprogramma.
 • Extra aandacht voor onze kids van de club :
 • VERPLAATSEN EN VERNIEUWEN VAN DE SPEELRUIMTE VOOR DE KIDS
  • Als één van de kindvriendelijke tennisclubs in Vlaanderen, werken we mee aan het kidsproject.  Het doel daarvan is onze kinderen op een aangename en correcte wijze te leren tennissen.  We willen hierbij ook de interesse en de betrokkenheid van de ouders stimuleren.
  • Ook voor de kinderen wordt een aangepast trainingsprogramma voorzien tijdens de lente en de zomer. Bovendien organiseren we ook omnisportkampen en competitiekampen tijdens de zomervakantie.  Verdere informatie hierover volgt nog!
 • Voor onze competitieve spelers worden naar jaarlijkse gewoonte interclubontmoetingen en tornooien georganiseerd.
 • Ons reservatiesysteem blijft behouden. Zoals vorig seizoen kunnen ALLE pleinen worden gereserveerd zodat de speelmogelijkheden groter blijven.
 • Er zullen naast alle sportactiviteiten, ook andere activiteiten georganiseerd worden .
  • voor de volwassenen : we doen mee aan het project start 2 tennis. Dit is een initiatief dat speciaal gericht is op de ondersteuning van beginnende volwassenen. Er wordt vakkundig onderricht gegeven met aangepast materiaal (in samenwerking met Tennis Vlaanderen ).
  • voor de kinderen :uitstapjes tijdens de zomervakantie, ontmoetingen met andere clubs…

 

Overzicht voorjaarsprogramma 2020

 • Zondag 05/01 : Nieuwjaarsreceptie van 11.30 u – 13 u.
 • Vrijdag 01/02 : Uiterste datum inschrijven interclubploegen
 • Zaterdag 21/03 : Algemene Statutaire Vergadering vanaf 10.30 (verdere info volgt nog)
 • Weekend 4/04-5/04 : opening terreinen als de weersomstandigheden het toelaten.
 • Zaterdag 4/04 : Openingsdag
 • Van 13/04 tot 17/04 wordt er opnieuw een paasstage georganiseerd. Verdere info volgt.
 • Maandag 20 april : Start lentetraining

Voor verdere inlichtingen over onze sportactiviteiten kunt u steeds terecht bij Wim Blontrock op het nummer 0495/796371.

Info ballon

Gesloten tot en met 5/01/2020

Tijdens de krokusvakantie (22/02 t.e.m. 01/03) kunnen alle vrije uren in de ballon worden gehuurd voor slechts 10 euro! Anderhalf uur kost 13 euro .Contacteer Wim Blontrock voor een definitieve reservatie!

Het bestuur van KTK In ’t Vrije wenst u een goede gezondheid en een sportief 2020 !