Beste tennisvrienden,

Allereerst wenst het bestuur u een veilig, gezond en sportief 2024 !

We herinneren tennisseizoen 2023 als vrij wisselvallig wat betreft de weersomstandigheden. We konden terreinen 5, 7 en 8 openen vanaf 5 april, terreinen 1 en 2 vanaf 10 april en 3 en 4 pas vanaf 10 mei.
De minst goeie weken waren jammer genoeg de weken waarin het jeugd en het volwassentornooi georganiseerd werden. Maar liefst 180 matchen werden indoor beslecht.

De organisatie van het clubkampioenschap werd wat veranderd op vraag van de leden. De poules van het dubbeltornooi werden in de maanden juli en augustus afgewerkt. De eindrondes daarvan en het enkeltornooi werden in september verder gezet.

Mits wat ‘finetuning’ denken we eraan om deze formule te behouden.

We schakelen over naar het reservatiesysteem van Tennis Vlaanderen. Uitleg daarover volgt nog als alles geregeld is.

Uniek binnen KTK In ’t Vrije is de communicatie in verband met de bespeelbaarheid van de terreinen. Alle leden worden heel snel op de hoogte gebracht. Dat bespaart ons nutteloze verplaatsingen.

Orde en netheid staan bovenaan ons wensenlijstje. We zoeken alweer een oplossing voor het vele onkruid op en naast de velden. We verwachten propere, goed onderhouden omkleedruimtes en een nette omgeving rondom de chalet.

De omgevingswerken zijn bijna afgerond. Vanuit Stad Brugge kregen we een signaal dat de verwijderde haag aan de kant van het voetbalveld en de parking zal vervangen worden door een beukenhaag. Bedoeling is dat die werken ten laatste eind februari klaar zijn.

De parking wordt na afhandeling van de werken helemaal opgekuist en de opgelopen schade wordt hersteld op kosten van de aannemer.

We klokten af op 271 officiële leden. We bereikten vele nieuwe jeugdspelers. Gratis instaplessen, organiseren van diverse stages ( tweede week paasvakantie, eerste week juli), lentetraining ,zomerlessen, paaseierenraap waren leuke initiatieven die zeker hun plaatsje terug krijgen in het programma van 2024.

De club verwelkomt graag nieuwe recreatieve ,instappende volwassenen. Ze krijgen 5 gratis initiatielessen waar de basistechnieken FH, BH, volley en opslag aangeleerd worden. Voorwaarde is wel dat de instappers nooit lid geweest zijn van Tennis Vlaanderen.

KTK In ’t Vrije is door velen gekend als een club met vele interne sportieve organisaties. Op maandag en dinsdag zijn er de traditionele dubbelnamiddagen georganiseerd door Greetje Herteleer en Boudewijn Van Hove.
Op vrijdag de recreanten en dubbelavond.

In seizoen 2024 richten we onze aandacht op het organiseren van tennisgerelateerde evenementen. Het Amerikaans Tornooi wordt opnieuw georganiseerd. We denken nog aan een familiedag, een invitatiedag, ontbijttennis, vriendjesdag, enzovoort.

In 2024 worden de lidgelden NIET aangepast. Via Tennis Vlaanderen kunt u de aanvraag voor de verlenging van het lidmaatschap doen. Na goedkeuring van de club krijgt u een betalingsverzoek.

Spoedig volgt er nog nieuws in verband met het Gold lidmaatschap en sponsormogelijkheden.

U vindt in bijlage fiches A en B. Die hoeven niet teruggestuurd te worden, wel indien U werkend lid bent, interclub speelt of indien er wijzigingen zijn in adressen, mail, telefoon. Wim Blontrock, Zeger Van Malestraat 9 8000 Brugge. Of via mail : blontrock.wim@gmail.com of tvrije@gmail.com

Er zijn heel wat wijzigingen doorgevoerd wat betreft de interclubcampagne. Via de link hieronder kunt u de belangrijkste wijzigingen bekijken.

Tennis Interclub – Tennis en Padel Vlaanderen

Ten laatste op 31 januari 2024 moeten alle deelnemende ploegen voor interclub ingeschreven zijn via Tennis Vlaanderen. Bijgevolg vragen we om tijdig het lidgeld te betalen. Van zodra het lidgeld betaald is kunnen spelers op de interclublijst geplaatst worden. Er kunnen na 31/01 geen ploegen meer ingeschreven worden.

– Interclubspelers dienen vóór zondag 28 januari betaald te hebben. Alle volwassenen ploegen bestaan uit 4 spelers. Sommige reeksen zijn van dag veranderd.
– U kan individueel of per ploeg inschrijven voor de interclub via Wim

Wat kunnen wij aanbieden in 2024 ?

– feestcomité dat diverse activiteiten zal organiseren.
– Jeugd, enkel en dubbeltornooi.
– Extra aandacht voor de recreanten en kids van onze club door het organiseren van diverse activiteiten
• kennismakingsdagen voor de nieuwe leden, ontmoetingsavonden.
• damesnamiddagen op dinsdag, herennamiddag op maandag
• dubbelavonden en opvangavonden nieuwe leden.
• een aangepast trainingsprogramma.
– Extra aandacht voor onze kids van de club :
• Als één van de kindvriendelijke tennisclubs in Vlaanderen, werken we mee aan het kidsproject. Het doel daarvan is onze kinderen op een aangename en correcte wijze te leren tennissen. We willen hierbij ook de interesse en de betrokkenheid van de ouders stimuleren.
• Ook voor de kinderen wordt een aangepast trainingsprogramma voorzien tijdens de lente en de zomer. Verdere informatie hierover volgt nog!
– Voor onze competitieve spelers worden naar jaarlijkse gewoonte interclubontmoetingen en tornooien georganiseerd.

– Er zullen naast alle sportactiviteiten, ook andere activiteiten georganiseerd worden .
• voor de volwassenen : we doen mee aan het project start 2 tennis. Dit is een initiatief dat speciaal gericht is op de ondersteuning van beginnende volwassenen. Er wordt vakkundig onderricht gegeven met aangepast materiaal (in samenwerking met Tennis Vlaanderen ).

ALLE INFO OVER ONZE TENNISCLUB VINDT U TERUG OP ONZE WEBSITE

Overzicht voorlopig gepland voorjaarsprogramma 2024

– Zaterdag 16/03: Algemene Statutaire Vergadering vanaf 10.30 h(verdere info volgt nog)

– Weekend 30/03-01/04: Voorziene opening van terreinen 7 en 8 als de weersomstandigheden het toelaten.
Voor verdere inlichtingen over onze sportactiviteiten kunt u steeds terecht bij Wim Blontrock op het nummer 0495/796371.

– 1/04: Paaseierenraap ( concrete info volgt nog)

– 6/04: Officiële openingsdag met aansluitend een receptie. Alles hangt af van de weersomstandigheden.

Het bestuur van KTK In ’t Vrije wenst u een goede gezondheid en een sportief 2024 !